Licencirani zastupnik Shell goriva za Hrvatsku

Uporaba kolačića

Uporaba kolačića

Što su kolačići?

Kolačić“ je malena tekstualna datoteka koja se šalje i pohranjuje na vaše računalo ili bilo koji uređaj koji možete koristiti za pristup internetu, svaki put kad posjetite internetsku stranicu, bez prikupljanja informacija o dokumentima ili datotekama u vašem uređaju.

Na našoj internetskoj stranici koristimo „kolačićeiz različitih razloga, s ciljem stvaranja sigurnijeg i učinkovitijeg okruženja za naše posjetitelje/korisnike. Uglavnom koristimo „kolačićeneophodne za sigurnost naše internetske stranice, kao i one koji se koriste u statističke svrhe i pitanja koja se odnose na funkcionalnost naše internetske stranice (npr. broj posjetitelja, broj ponovnih posjeta, učestalost posjeta, korisničke preferencije itd.).

Internetskim preglednicima uobičajena je zadana postavka prihvaćanje „kolačića. Ako želite izmijeniti način rada preglednika, u smislu obavijesti o upotrebi „kolačićaili njihovom blokiranju, morate promijeniti postavke preglednika.

Na našoj internetskoj stranici kolačići se ne koriste u svrhe osim onih koje su opisane u nastavku:

Kolačićifunkcionalnosti na stranicama koje sadrže obrasce za komunikaciju, radi sigurnosti naše stranice od zlonamjernih djelovanja.

Analitički „kolačićiza procjenu načina uporabe naše internetske stranice i optimizaciju internetskog korisničkog iskustva. Omogućuju nam prepoznavanje i brojanje posjetitelja te uvid u navigaciju posjetitelja po internetskoj stranici tijekom posjeta. Ovo nam pomaže u poboljšanju načina na koji naša internetska stranica funkcionira, tako da korisnici jednostavno pronađu ono što im je potrebno. Za pružanje analitičkih podataka koristimo Google. Dodatne informacije o tome kako Google analitika postupa s vašim podacima možete pročitati na: Google: zaštita podataka https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en. Tamo možete pročitati i sva pravila o privatnosti tvrtke Google.

Informacije koje „kolačićiprikupljaju ne koriste se za vašu identifikaciju, slanje ciljanih oglasa ili bilježenje kako pretražujete internet.

Postavke preglednika (Chrome, Safari, Internet Explorer, Firefox itd.) možete postaviti tako da ne prihvaća „kolačiće, prema uputama u pregledniku. Ako odlučite koristiti našu internetsku stranicu bez blokiranja ili onemogućavanja „kolačića, pristajete na njihovu uporabu. Za onemogućavanje usluge Google analitika na našoj internetskoj stranici posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Za dodatne informacije posjetite www.allaboutcookies.org.

Kako izbrisati i onemogućiti kolačiće?

Kolačiće možete izbrisati i onemogućiti njihovu upotrebu. Odaberite preglednik i učinite prema uputama:

Chrome

Safari

Firefox

Internet Explorer

Ako koristite drugačiji preglednik, učinite prema uputama njegova pružatelja.